Askim & Mysen Rør med frisk innsats for nytt Østfoldsykehus

Publisert den

 

Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ) har reist seg i Kalnes ved Sarpsborg. Nå er finpussen i gang for det som blir blant de mest moderne sykehus i Europa. Askim & Mysen Rør AS har bidratt med blant annet sprinkleranlegget som sørger for brannsikkerheten i 3.600 rom. Det er strukket imponerende 50.000 meter rør.

Kostnadsrammene holdes både på Askim & Mysen Rør sin kontrakt på rundt 55 millioner kroner og på 5,6-milliardersprosjektet som helhet for Helse Sør Øst RHF (Regionalt Helseforetak).

Respekt og lønnsomhet
– Askim & Mysen Rør har hatt respekt for oppdraget og løst dette på en positiv måte for alle parter. Skal et prosjekt komme vel i havn må alle tjene penger. Det er veldig hyggelig å se at de fleste involvert i prosjektet har hatt god produksjon, forteller Frank Engen, fagansvarlig VVS og prosjektleder for røranlegget. Han har vært med på sykehusutbyggingen siden 2011.

– Vi har hatt et veldig fint samarbeid med Askim & Mysen Rør og har sammen løst de utfordringene vi møtte underveis.

God læring
Prosjektleder for Askim & Mysen Rør på byggeplassen, Jostein Førrisdahl, har sammen med resten av teamet som har talt opp til 25 personer, sørget for full brannsikring for pasienter, pårørende og ansatte. Dette er en voksen oppgave med tanke på leggingen av 50.000 meter rør og montering av 23.000 sprinklerhoder fordelt over sykehusets totale 85.500 kvadratmeter.
– Dette har vært en både krevende og faglig interessant jobb, vi har god erfaring med sprinkleranlegg på store prosjekter og har høstet mye læring her som vi tar med oss videre, forteller Førrisdahl.

Spesialister på sprinkler
Askim & Mysen Rør har solid kompetanse innen spesialfeltet sprinkleranlegg og kan vise til betydelige og godt utførte oppdrag. Store kontrakter er gjennomført for kunder som Arcus, Glava og Nortura – bare for å nevne noen.

Det arbeides aktivt med rekruttering og kompetanseheving. Det er også innført et strengere regelverk fra myndighetenes side med mer omfattende krav til sertifiseringer for alle som skal arbeide med sprinkleranlegg.

Trenger strengere krav
– Vi støtter fullt opp under det nye regelverket, og sørger for at våre folk og bedriften til enhver tid har den nødvendige kunnskap, sertifikater og godkjenninger som skal til for å gjøre en forsvarlig jobb. Brannsikring er alvorlig, sprinkleranlegget bare må og skal virke hvis det bryter ut brann. Ved å ha et godt regelverk og tredjepartskontroll unngår man at useriøse aktører kommer på banen, understreker prosjektleder Jostein Førrisdahl.
– Våre dedikerte ingeniører og spesialister innen montering er faglig oppdaterte med alle nødvendige sertifikater og relevant erfaring fra så vel store som mindre anlegg i både privat og offentlig sektor, bekrefter daglig leder Tollef Berger i Askim & Mysen Rør.

Godt renommé
Askim og Mysen ble valgt til oppdraget på den nye Østfoldsykehuset av flere årsaker. I tillegg til riktig pris, nødvendig ekspertise og godkjenninger. – Vi sjekket dem godt, og fant raskt ut at de også har et meget godt rykte, kommenterte Dag Bøhler, prosjektdirektør for Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ) da kontrakten ble signert på byggeplassen fredag 19. oktober 2014.

Internasjonal BIM-pris
Dette komplisert og omfattende prosjektet har nådd så langt at man ser konturene av et praktsykehus. Som BIM-prosjekt er det allerede høstet en internasjonal pris som verdens beste BIM-prosjekt i konkurranse med mange nominerte fra store deler av verden. Prisen er tildelt av Building Smart International, hvor en internasjonal jury har vurdert hvilke prosjekter i verden som har gjort størst innsats for å fremme bruk av åpen BIM.

Teknisk utfordrende
Fremdriftsplanen har blitt fulgt tett, noe som er optimalt for alle parter på alle måter.
Prosessen fortsetter frem mot mars – april, deler av sykehuset skal være klar til bruk allerede 4. mai 2015. Selv om sykehuset delvis tas i bruk i mai vil naturlig nok enkelte arbeider fortsette frem mot den offisielle åpningen november 2015.

 

For mer informasjon se www.amror.no

eller Østfoldsykehuset

 

Fakta: Askim & Mysen Rør

Askim & Mysen Rør AS er blant landets fremste rørleggerbedrifter og har blant annet en egen spesialisert sprinkleravdeling som har gjennomført mange gode, store oppdrag. Bedriften kan spore virksomheten 110 år tilbake, og har vist seg som en djerv og fremtidsrettet aktør som kan dokumentere en rekke vel gjennomførte kontrakter de siste årene.

– Vi har begge beina på jorda. Askim & Mysen Rør har 6.000 serviceoppdragene i året for privatpersoner og næringslivet i Østfold, Oslo og Akershus. Det har vært en økning innen prosjekt på 60-70 prosent mens den totale omsetningsøkningen er beregnet til 25-30 prosent. 2013-omsetningen ble passert i oktober i år, noe daglig leder Tollef Berger og driftsleder Ingar Heer takker den gode laginnsatsen for.

Selskapet holder til sentralt på Slitu i Indre Østfold og har cirka 120 ansatte, i tillegg kommer innleid personell, og omsatte i 2013 for 189 millioner kroner. Omsetningen for 2014 er rundt 235 millioner kroner.

Bedriften har høy kompetanse i alle ledd, og kan blant annet skilte med fem rørleggermestre, fem VVS ingeniører, ni prosjektledere, 11 butikk- og lageransatte, fire kontormedarbeidere, syv flisleggere/snekkere, 75 rørleggere og ni lærlinger. For å ta unna topper leier Askim & Mysen Rør inn ekstra arbeidskraft, stort sett fra Sverige og Danmark, antall innleide varierer fra 10 til 30 mann.

Butikken leverer alt av VVS utstyr og materiell , fiser og tilbehør samt maling , tapet og gulv. Askim & Mysen Rør er medlem i kjedene Comfort – Modena – og Nordsjø Ide og Design.

Askim & Mysen Rør AS har tatt mange prestisjekontrakter de siste 20 årene, men fokuserer også sterkt på og har betydelig suksess det lokale servicemarkedet i Oslo, Akershus og Østfold.

 

###

 

Kontaktpersoner Askim & Mysen Rør AS

Daglig leder og rørleggermester Tollef Berger

Tlf. 982 14 889

E-post: tollef.berger@amror.no

 

Driftsleder Ingar Heer

Tlf. 982 14 888

E-post: ingar.heer@amror.no

 

Denne pressemeldingen er også publisert i følgende aviser og tidsskrifter:

Indre Smaalenene

Byggfakta

Byggeindustrien

Rørfag

VVS Forum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *