Jobzone dyrker bedriftskulturen til lands, til vanns og i luften med Firmatur.no

Firmaturer brukes aktivt når Jobzone samler de ansatte til faglig påfyll. Et bevisst forhold til reisens innhold bidrar sterkt til å styrke bedriftskulturen og kjedetilhørigheten.

Jobzone er nr. 1 når det gjelder kundetilfredshet (EPSI-undersøkelsen), en posisjon bedriften naturlig nok vil beholde. Hele verktøykassen, inkludert teambuilding i inn- og utland, brukes for å nå målene.

Fingransker kost-nytte

– Det er mange gode grunner til at vi har profesjonalisert våre samlinger i inn- og utland. Det skal være kostnadseffektivt og faglig profesjonelt, men også inneholde gode opplevelser og ha en ramme som bidrar positivt til den totale opplevelsen, forteller administrerende direktør Espen Hem Jakobsen.

Han legger til at det er en balansekunst å kombinere kostnadseffektivitet med høy faglig standard. Og siden dette er en balansekunst har det vist seg å være regningssvarende å engasjere en erfaren aktør innen skreddersydde firmaturer. Medspiller Jobzone har de siste årene benyttet en ekstern medspiller som håndterer det praktiske opplegget og kommer med innspill som er verdifulle.

Firmatur.no har arrangert fem svært vellykkede turer for Jobzone så langt, og disse har gått til forskjellige steder som Praha, Baltikum og Italia. Stig Selås etablerte Firmatur.no for fem år siden, det er høstet verdifull erfaring som kommer kundene til gode. Han og hans medarbeidere arrangerer omlag 100 firmaturer i året.

Gode resultater
Vi møter han sammen med administrerende direktør Espen Hem Jakobsen, HR direktør Erik Dølven og administrasjonsleder Unni Jensen for å spre det glade budskapet. Jobzone-lederne understreker at man på ingen måte har tatt av selv om selskapet kan notere jevnt gode resultater over de snart 15 årene som har gått siden den spede begynnelse. Nøkternhet preger bedriften som bisto 2.000 kunder med 8.000 medarbeidere i fjor.

Jobzone kan nå skilte med mer enn 40 kontorer og 150 medarbeidere spredt over hele Norge.

Full fagfokus
– Ved å bruke en koordinator som kan tilrettelegge alle de praktiske forholdene kan vi konsentrere oss om det faglige programmet og få mest mulig ut av tiden vi har sammen. Våre ansatte bekrefter at de får mye igjen ved å dra på firmatur, det settes stor pris på at det er en god ramme rundt arrangementet og at det er opplevelsen i forbindelse med det faglige opplegget, understreker HR direktør Dølven.

Høye krav
Bemanningsbransjen har stramme rammebetingelser og et rigid regelverk som skal følges til punkt og prikke. – Det er ikke uten grunn vi bruker store ressurser til faglig påfyll for heve kvaliteten slik at vi kan være den beste arbeidsgiveren, understreker Dølven. – Når alle praktiske forhold arrangeres av Firmatur.no kan vi konsentrere oss om det som er aller viktigst for oss og lage et best mulig faglig program. Når Firmatur.no i tillegg sørger for en online registreringsløsning for deltagere, inkludert påmelding og detaljer om hver enkelt, så sparer vi relativt mye ressurser som vi igjen kan sette inn på å gjøre våre medarbeidere bedre.

Brobygging
– Ved å komme ut av den vante settingen og møtes i en spennende ramme hvor opplevelser går hånd i hånd med faglig påfyll, skapes det en helt spesiell stemning hvor det bygges bro mellom kontorene, de ansatte og ledelsen på hovedkontoret, forteller administrasjonsleder Unni Jensen. Med vår desentraliserte organisasjon er dette viktige momenter. Hun legger ikke skjul på at Firmatur.no, med sitt store volum på enkelte destinasjoner, oppnår bedre betingelser enn om Jobzone skulle forhandlet selv.

– I tillegg opplever vi trygghet og sikkerhet ved å ha en partner som kjenner destinasjonene godt og som hjelper til om noe uforutsett dukker opp, forteller Jensen. Føler seg verdsatt Dette er en kostnadseffektiv måte å bygge kultur og få nye impulser, mener administrerende direktør Espen Hem Jakobsen.

Han legger til at en gjenganger på evalueringsskjemaet er at deltagerne føler seg verdsatt. Verdien av dette kan vanskelig måles i kroner og øre, men det er ingen tvil om at fornøyde ansatte bidrar til fornøyde kunder, og fornøyde kunder sikrer stabil vekst.

 

Fakta: Dette er Jobzone

Jobzone Norge ble grunnlagt i 2002 av Tom Rune Graarud og Øyvind Henriksen og er i dag det største norskeide bemanningsselskapet. Jobzone er landsdekkende og har over 40 lokalkontorer med mer enn 150 medarbeidere. I 2014 bisto Jobzone ca 2000 kunder med over 8.000 medarbeidere. Selskapet har hatt betydelig vekst siden starten og omsatte i 2014 for 880 millioner kroner. Jobzone har stort fokus på arbeidsgiverrollen og arbeider under visjonen om at kundene foretrekker det bemanningsselskapet som er mest attraktivt for jobbsøkere og vikarer. Jobzone Norge har sammen med øvrige konsernselskaper bred kompetanse innen personal, rekruttering, omstilling og service.

Fakta: Dette er Firmatur.no

Stig Selås etablerte Firmatur.no for fem år siden, og kan vise til en rekke vellykkede skreddersydde firmaturer og gruppereiser på vegne av bedrifter og organisasjoner. Stig Selås etablerte Firmatur.no AS for fem år siden og er en anerkjent aktør på markedet, og han og hans medarbeidere arrangerer rundt 100 firmaturer i året.

Firmatur.no har en rekke av Norges største bedrifter som returnerende kunder. Selås forklarer fordelene ved å benytte en profesjonell reisearrangør når bedriften eller organisasjonen skal kombinere reiser og faglig oppdatering;

 • Det er enkelt og tidsbesparende – vi ordner alt og dere kan nyte turen uten å tenke på hvorvidt bussene kommer eller om restaurantene er forberedt.
 • Vi har lokal kunnskap, finner frem til de beste løsningene og organiserer spennende programmer som passer deres ønsker og økonomiske rammer.
 • Firmatur.no har stilt garanti og er medlem av reisegarantifondet (RGF) og klagenemnda for pakkereiser. Ved å være kunde av Firmatur.no er dere også beskyttet av pakkereiseloven.
 • Vi har lang erfaring, mange glade kunder og svært konkurransedyktige priser.
 • Vi yter rask og personlig service, og mener å være flinke til å oppfatte de ulike kunders behov og ønsker. Vårt mål er at våre kunder skal få lyst til å kontakte oss også ved neste firmatur og å anbefale oss til sine samarbeidspartnere. Dette har vi lykkes med i svært høy grad.
 • Vi har et egenutviklet program for elektronisk registrering og håndtering av deltakere. Dette er så klart gratis for våre kunder, og fungerer slik at dere som arrangør sender en invitasjon til deltakerne i form av en link til en webside. Her blir deltakerne møtt med en invitasjon som dere har skrevet, og gjør sin registrering. Dette fører til at håndtering av diverse lister til flyselskaper, hoteller, restauranter, allergier m.m. genereres automatisk ut i fra påmeldingene som hver enkelt deltaker gjør.###

  Til redaksjonen

  Pressekontakt Firmatur.no AS

  Daglig leder Stig Selås Firmatur.no AS
  T: +47 9111 7878
  E: stig@firmatur.no
  N: www.firmatur.no