Würth med solid verktøykoffert for tøffe forhold

Würth har lansert en vann- og støvtett verktøykoffert som også fås med hjul og teleskophåndtak. Kofferten er i slagfast polypropylen, den er superstabil og kan stables. Dessuten tåler den temperaturer fra minus 40 til pluss 80 grader Celsius.

I tillegg er den bruddsikker, har to ergonomiske grep og leveres med maljer for låsing med hengelås.

Kofferten inneholder verktøyplater med lommer og et eget rom for dokumenter. Det følger med skillevegger som gjør at brukeren kan dele inn interiøret etter eget behov.

En så tett koffert får lett undertrykk når den fraktes med fly. Da kan den bli umulig å åpne. Dette har Würth løst ved at kofferten har en automatisk ventil for utjevning av lufttrykk.

Würths vann- og støvtette verktøykoffert kommer i to størrelser. De utvendige målene er, for den største, som leveres med hjul og teleskophåndtak, 595x440x195 mm og for den mindre utgaven 469x370x189 mm. Koffertene veier henholdsvis 9,8 og 4,7 kilo.

Produktsjef Bjørn Engh hos Würth Norge tror denne kofferten kan bli en fulltreffer hos håndverkere som har behov for sikker transport av verktøy og rekvisita.

Kontaktperson

Produktsjef Bjørn Engh
Telefon 940 11 623
E-post: bjorn.engh@wuerth.no

 

 

Würth Norge: 2.500 nye datablad for kjemiprodukter

Würth Norge AS har fornyet cirka 2.500 sikkerhetsdatablad for kjemiprodukter. Den arbeidskrevende prosessen er en følge av den nye merkeforskriften som trådte i kraft fra 1. juni i år. For Würth dreier det seg om både egenproduserte og innkjøpte produkter.

For de egenproduserte produktene får Würth-konsernet sikkerhetsdatabladene fra en ekstern leverandør i Tyskland. Würth stiller naturligvis de samme strenge kravene til databladene der kjemiproduktene kommer fra eksterne leverandører.

Omleggingen skyldes den nye CLP-forordning (Classification, Labelling and Packaging of Substances and Mixtures) i EU og EØS. Forordningen har som mål å sikre et harmonisert system for klassifisering, merking og emballering av stoffer og stoffblandinger.

For produkter som allerede er i omsetning, er det gitt en overgangsordning på to år. Det betyr at man fremdeles kan ha kjemiprodukter med gammel merkeforskrift i hyllene. Det gir leverandørene mulighet til å selge ut produkter på lager i løpet av disse to årene. Uansett er alle sikkerhetsdatablad hos Würth oppdatert etter CLP-reglene fra juni i år. Den nye merkeforskriften gjør at alle kjemiprodukter får enda tydeligere og mer lettforståelige faresymboler. Symbolene er laget slik at det skal være lett for menigmann å forstå dem.

Würth Norge er en stor leverandør av kjemiprodukter, og kvalitets- og HMS-sjef Steinar Fjeldstad forteller at markedet allerede har reagert svært positivt på de nye sikkerhetsdatabladene.

For kundene er det enkelt å få tilgang til sikkerhetsdatabladene. De ligger på Würth Norges nettsider, men de er også tilgjengelig hos ECOOnline og coBuilder.

For mer informasjon se hjemmesiden til DSB, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap:

http://www.dsb.no/no/Ansvarsomrader/Farlige-stoffer/REACH/CLP–et-nytt-harmonisert-system-/

 

Kontaktperson

Kvalitets- og HMS-sjef Steinar Fjeldstad
Telefon 464 01 688
E-post: steinar.fjeldstad@wuerth.no

Würth Norge akkreditert for å kalibrere PKK-utstyr

– Vi har vært gjennom en svært arbeidskrevende prosess med betydelige investeringer i biler og utstyr. Nå er vi endelig klare for PKK-akkreditering, forteller Steinar Fjeldstad, kvalitets- og HMS-sjef hos Würth Norge.

Oslo, 19. oktober 2015: Med 25 spesialutrustede biler med kalibreringsutstyr og mange dyktige medarbeidere, er Würth Norge klar for å kalibrere utstyr som brukes til periodisk kjøretøykontroll (PKK) på en stor andel av landets 2400 bilverksteder.

Det er et resultat av at Würth er blitt akkreditert av Norsk Akkreditering i henhold til standarden NS-EN ISO/IEC 17025. Würth kalibrerer også bremseprøver for lastebiler, og er en av svært få som pr. i dag kan utføre slik kalibrering.

Akkreditering sikrer at alt utstyr som benyttes til PKK-kontroller blir riktig kalibrert. Dette betyr i praksis høyere sikkerhet for at de kontrollerte bilene er trygge på veien.

Kvalitets- og HMS-sjef Steinar Fjeldstad sier at et godt team av Würth-medarbeidere har lagt ned et betydelig arbeid for å sikre at akkrediteringen kom på plass. Forut for akkrediteringen ligger en svært arbeidskrevende prosess, og i tillegg betydelige investeringer i biler og utstyr.

Verkstedene som utfører PKK er viktige Würth-kunder som allerede kjøper verktøy, forbruksmateriell og verkstedutstyr fra Würth. Nå kan Würth også sikre at verkstedutstyret er riktig kalibrert.

Kontaktperson

Kvalitets- og HMS-sjef Steinar Fjeldstad
Telefon: 464 01 688
E-post: steinar.fjeldstad@wuerth.no

Kraftig vekst for NRF Databasen

Norske Rørgrossisters Forening kan konstatere betydelig vekst i bruken av NRF Databasen og app: – Vi kan notere en oppgang på hele 25 prosent siden nyttår. På to år er bruken tredoblet, opplyser daglig leder Terje Røising.

– Investeringen vi har gjort i videreutvikling av bransjedatabasen gir god uttelling for både leverandørene og brukergruppene – med rørleggerne i front – bekrefter daglig leder Terje Røising.

Et godt verktøy

NRF (Norske Rørgrossisters Forening) er en non-profit organisasjon med Brødrene Dahl, Ahlsell, Heidenreich og Onninen på eiersiden. De siste årene er det lagt betydelige ressurser i videreutvikling av NRF Databasen og ikke minst appen – som er et svært interessant og gratis verktøy for rørleggere.

– Det er hyggelig å se konkrete resultater av den jobben som gjøres. Leverandørene har stått på og oppdatert og utvidet mye av informasjonen som ligger i produktdatabasen, understreker Røising.

Høy nytteverdi

Det flyter stadig inn mer nyttig informasjon av høy kvalitet. FDV-dokumentasjon, logistikkdata, produktinformasjon og dokumentasjon, BIM-objekter og en hel del andre nyttig elementer som monteringsanvisninger, monteringsvideoer og ikke minst tekniske godkjenninger.

– Veksten er god, og den skal fortsette. Vi vil styrke produktet i takt med markedets behov. Dette er en kontinuerlig prosess. Vi har vært best i 50 år, og det har vi tenkt å fortsette med, understreker Røising.

Fakta: Dette er NRF Databasen

Kvalitet, effektivitet og lønnsomhet er stikkord for de moderne verktøy som Norske Rørgrossisters Forening (NRF) gir leverandører og rørleggere. NRFs webportal og App er de originale løsningene for VVS/VA og oppdateres daglig for å gi de mange tusen profesjonelle brukerne i vår bransje, og en rekke tilgrensende fagområder.

Et solid og tilgjengelig verktøy som styrker dokumentasjonen, forenkler arbeidsdagen og garanterer vareflyten.

Dette er det beste og mest brukte verktøyet på markedet for identifisering og valg av produkter og for å dokumentere jobben som gjøres.

NRF Appen gir rørleggeren mulighet for å finne relevante produkter til jobben, søke produktdata, dokumentere, fotografere og notere underveis for deretter sende dokumentasjonen direkte til sin kunde når oppdraget er utført. Dette er ikke bare kostnadseffektivt, men gjør det enkelt å oppfylle myndighetenes krav og kundenes forventninger til dokumentasjon. Databasen har egen funksjon for uthenting og samling av produktdokumentasjon og HMS dokumenter.

Bruk av NRF Databasen via PC eller Mac eller App for Apple og Android er gratis.

Dette er et eksempel på brukeruttalelse, fra administrerende direktør i en av våre aller største rørleggerkjeder:

 ”…vi anser NRF som vårt viktigste støtteverktøy hva angår identifisering av VVS produkter nyttet av kjedens rørleggere.”

Databasen inneholder informasjon om 320.000 unike VVS-, VA- og industriprodukter fra mer enn 400 av bransjens fremste leverandører, og er dermed den største VVS/VA databasen i Norden. Databasen har en unik, velprøvd funksjon for uthenting og samling av dokumenter og tilbyr et bredt spekter av databasetjenester som web-services, sortimentsstyring, dokumentasjonsløsninger og synkroniseringsløsninger av vareinformasjon til eksterne brukere.

NRF arbeider også for å bidra til en positiv utvikling av hele bransjen og foreningens medlemmer. Viktige aspekter i virksomheten er utvikling av servicetilbud til bransjen. Andre prioriterte oppgaver er samarbeid med andre bransjeorganisasjoner og kontakt med myndigheter på flere nivåer,

– NRF er den eneste leverandøren av produktdatabaser som drives på non profit basis, med bransjens beste i tankene og sikring av verdikjeden i fokus. Vi er stolt over å kunne betjene en bransje i rask utvikling, vår historie garanterer soliditet, forutsigbarhet og trygghet.

Vi eies av de fire store grossistene Ahlsell, Heidenreich, Brødrene Dahl og Onninen.

Pressekontakt:

Daglig leder Terje Røising
Norske Rørgrossisters Forening
Mobil: 906 15 544
E-post: terje@vvsnrf.no

Hjemmeside: http://www.vvsnrf.no